Skip to main content

Lille Linerle

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk.

– Pappa? Er det deg? Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

– Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?


Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 383
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka, som er forfatterens første krimbok, hadde jeg hørt mye bra om på forhånd. Etter å ha lest den selv er jeg enig. Historien får fram mange følelser - alt fra sinne, tårer og morsfølelse.

Selv om selve handlinga i boka egentlig er ganske grusom, så er boka velskrevet og historien er spennende. Jeg synes ikke boka har noen dødpunkter. Den er vanskelig å legge fra seg, så sett av god tid når du begynner på den. Og så må jeg jo innrømme at det alltid er artig å lese bøker når miljøet er fra ens eget nærområde.

Jeg har hørt rykter om at det skal komme enda to bøker om lille Linerle. Jeg gleder meg!

Boka kan absolutt anbefales. Hva med å la den bli årets julegave i år?Om forfatteren:
Myriam H. Bjerkli (1963) er født i Tromsø i 1963, og har senere vært bosatt i Tønsberg, Bærum, Asker og Sandefjord. I dag er hun bosatt i Larvik. Hun er gift og har to voksne sønner og en katt.

Forfatteren jobber i dag frilans som journalist og fotograf. Hun er forfatter hos Gyldendal Forlag og LiV Forlag, samt er eier og daglig leder for firmaet M.H.Bjerkli. I tillegg driver hun Forlagshuset i Vestfold as, samt drifter nettsiden Litteratur i Vestfold.

 Se fulllstendig oversikt på hjemmesiden: www.myriam.no

 

Liv