Kaffeboka - fra bønne til kopp

  • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kaffeboka ble lansert 4. oktober med veldig bra oppmøte av kaffevenner! Kaffe har aldri vært bedre, eller mer interessant, enn i dag, for produsentene har tilgang til flere kaffesorter og teknikker enn noen gang før. Og kaffedrikkere har aldri hatt flere eller mer interessante muligheter – spesielt hvis de har forståelse for opprinnelsen og kvaliteten til kaffen de har i koppen.

Dyrking, høsting, brenning, brygging og vannkvalitet påvirker smaken på den ferdige drikken. Den prisbelønte baristaen og kaffebrenneren James Hoffman ser nærmere på disse og andre avgjørende faktorer – forskjellige underarter, innvirkning av jordsmonn og lokalt klima, og også hvordan kaffen blir brygget. Land for land – fra Australia til Afrika og Sør-Amerika – går han gjennom de viktigste kjennetegnene og gir også praktiske råd om hvordan man brygger utmerket kaffe hjemme.

For alle som ønsker en bedre forståelse av kaffe og dens fantastiske muligheter, er dette en viktig bok, innholdsrik og med flotte illustrasjoner, kart og foto.


Boken er delt opp i 3 deler:

- Introduksjon til kaffe: Innhøsting, foredling, handel og en nyttig beskrivelse av de mest kjente variantene av Arabica.

- Fra bønne til kopp: Kaffebrenning, kaffesmaking, oppskrifter og fremgangsmåte for forskjellige bryggemetoder.

- Kaffens opprinnelse: Kaffedistriktene og beskrivelse av 29 kaffeproduserende land

Forfatter: James Hoffmann
Forlag: Pegasus Forlag
Utgivelsesår: 2017
Orginaltittel: The World Atlas of Coffee
Oversatt av: Rune R. Moen
Antall sider: 256
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ikke visste jeg at det var så mye å si om kaffe at det ble en tykk bok på 256 sider. For meg er kaffe noe som lukter helt ok, men som ikke smaker godt - og som gir meg hodepine. Men når det er sagt så er det en fin bok. Her kan du lese om alt fra innhøsting til de ulike kaffetypene er klare for å drikkes. Boka er full av flotte bilder og det er spennende å lese om de ulike landene for forskjellige typer kaffe.

Flott gave til en kaffeelsker!


Om forfatteren:
James Hoffmann er en britisk barista og kaffekonsulent. Hoffmann ble kronet til verdensmester under World Barista Championship i 2007, etter at han tidligere samme år hadde vunnet det britiske baristamesterskapet.

Hoffmann er også eier og grunnlegger av Square Mile Coffee Roasters i London.Tilfeldig artikkel:

Det ellevte manus
: BOKOMTALE: Det ellevte manus av Anne Holt. Boka er kjøpt i bokhandel

Hanne Wilhelmsen er tilbake. Etter ulykken, har Hanne levd mest mulig i skjul for å unngå folk, men nå som pandemien nettopp har truffet Norge, kommer hun fram igjen. Ebba Braut ansettes i et av Norges største forlag, Storkhøj. Her får hun ansvaret for en bestselgende forfatter, men manuset som hun nylig leverte inn, er sporløst borte, og det finnes ingen kopi. Parallellt dukker det opp et lik, en kvinne ingen savner.

Dette var en bok som jeg likte godt. Ikke bare var den knyttet opp mot bøker og forlag – den var også veldig tidsaktuell med pandemien friskt i minne. Bra plott, og spennende historie, dog muligens med noen logiske brister – men absolutt en bok jeg gjerne anbefaler!

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.