Skip to main content

Vossakorv og svineknoke med rotmos og parmesanstekt gnocchi

  • Anne Lise Johannessen

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den andre retten: Vossakorv og svineknoke med rotmos og parmesanstekt gnocchi.

For å lage denne retten trenger vi:

  • Gnocchi
  • Parmesan
  • Sous-vide-grønnsaker
  • Svineknoke
  • Vossakorv
  • Aluminiumsfolie (H)
  • Melk (H)
  • Olje (H)
  • Salt (H)
  • Smør (H)
  • Svart pepper (H)
  • Vann (H)


Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  • Sett ovnen på 220 grader, og kok opp 5 l vann og 3 l vann i to forskjellige kjeler.
  • Kutt ca 300 g vossakorv i fire biter.
  • Kok 1 stk svineknoke i 3 l vann i ca 10-15 minutter, og rens den fri fra bein, skinn og brusk.
  • Legg svineknoken i en ildfast form sammen med pølsebitene, ha aluminiumsfolie over, og stek i ovnen i ca 20 minutter.
  • Ha 1 pk sous-vide-grønnsaker i kjelen med 5 liter vann, og la det koke i ca 10 minutter.
  • Ta pakken med grønnsakene ut av kjelen, og spar vannet til punkt 7. Ha grønnsakene i en ny kjele sammen med 2 ss smør og 2 dl melk, og mos godt sammen med en stapper eller stavmikser. Smak til med salt og svart pepper.
  • Ha 1 pk gnocchi i det kokende vannet fra punkt 6, og kok i 3-4 minutter. Stek så gnocchien i en stekepanne på middels/høy varme med 1 ss smør og 1 ss olje til den får en gyllen farge. Riv over 1/2 pk parmesan, og smak til med salt og svart pepper.
  • Server vossakorv og svineknoke med rotmos og parmesanstekt gnocchi.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.


Det var lett å følge oppskriften. Denne er i heftet merket som 'tøff". Siden jeg har vært syk og hjemme i dag, lagde jeg maten i etapper. Total tid anslår jeg til mellom 1 og 1,5 time.

Igjen ble det masse mat. Vi fikk også besøk av Monas kjæreste som fikk en liten smak. Hadde det ikke vært for at han kom rett fra eget middagsbord, så hadde det nok vært en tilstrekkelig porsjon også til han.

Nedenfor har vi gitt våre kommentarer, men det som er felles kommentar fra oss alle var at denne retten smakte godt.

I rotmosen står det at man skal blande i 2 dl melk. Det følte jeg ble i meste laget og at stappa ble litt for "rennende", men vi løste det med å koke opp en ekstra potet i mikrobølgeovnen og blande inn. Litt av melken kunne kanskje vært erstattet med en skvett fløte hvis man ikke tenker på kaloriene.

 

Fred Are: Dette var veldig godt! Jeg savna kanskje smaken av en dæsj muskat i rotmosen. Litt uvante poteter/pasta. Terningkast: 5

Anne Lise: Jeg smakte ikke på pølsene, men alt det andre smakte godt. Jeg likte gnocchien spesielt godt. Siden jeg ikke spiser pølser hadde jeg stekt opp en kyllingfilet som jeg kuttet i biter og hadde ved siden av. Terningskast: 5

Anders, 13: Alt smakte godt. Gnocchien var litt spesiell - litt merkelige/uvanlige. Terningkast: 5

Mona, 17: Ok matrett. Gnocchien hadde litt lite smak og var litt seig. Rotmosen var litt kjedelig. Svineknoken var veldig god. Terningkast: 3

Eidur, 17: Rotmosen var veldig god. Gnocchien var litt smakløs og hadde rar/merkelig konsistens. Kjøttet var litt tørt, dette vippet det litt ned. Terningkast: 3


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka.

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.