Skip to main content

Kanelsnurrer

  • Anne Lise Johannessen

Artikkel og bilder tilhører bloggeren Veronica Kofoed. Hun har bloggen Veronicas Baking Wonderland

Kan jeg friste deg med en herlig oppskrift på kanelsnurrer? Kanelsnurrer ligner kanelboller, men forskjellen er at disse inneholder ekte smør og er formet på en annen måte. Disse er mer profesjonelt laget enn de klassiske kanelbollene. Disse passer perfekt å serveres i selskaper eller ha med som turmat. Oppskriften er inspirert fra trines matblogg.

 

Vi starter med bolledeigen.

Kanelsnurrer

(ca. 20 boller)

950 g hvetemel
5 dl melk
1 pose rød tørrgjær
125 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g ekte smør, i terninger


Kanelfyll

125 g mykt smør
3 ss kanel
5 ss sukker

1 egg, til pensling


Finn fram en stor bakebolle og bland hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme sammen.

 

Varm opp melken til den er lunken.

 

Ha melken og et egg i bollen og bland godt sammen.

 

Mål opp smøret og la det stå til side i ca 15 min. Slikk at du kan få mykne det opp litt. Du skal så kna smøret inn i deigen til du får en fast deig. Du skal altså ikke smelte smøret som du gjør i vanlige bolledeiger!

Strø så litt mel over deigen og ha et kjøkkenhåndkle over deigen. La den så få heve i 1 t. I mellomtiden kan vi begynne med kanelfyllet.


Kanelfyll

  • 125 g mykt smør
  • 3 ss kanel
  • 5 ss sukker
  • 1 egg, til pensling

Ha smør, sukker og kanel i en liten bakebolle og miks det godt sammen til du får en brun deig.


Etter 1 t kan vi begynne å bake ut deigen. Sett ovnen på 225 grader.

 


Del deigen i to. Kjevl ut to flate halvdeler. Ha kanelfyllet på den ene halvdelen. Pass på at du kjevler disse sirka like store.

 


Legg så den andre halvdelen over delen med kanelfyllet.


Kutt deigen i 20 like store strimler med en kniv som du kan se på bildet over.


Ta så ute en strimel.


Kutt denne i to med en kniv. Men la den øverste delen henge sammen.


Flett så disse to små strimlene sammen. Dette gjøres ved å snurre de rundt under hverandre annenhver gang.


Snurr hele sammen til du får en tykk flette.


Snurr så denne fletten sammen til en bolle. Var dette vanskelig? Sjekk ut denne videoen for fremgangsmåte: https://www.youtube.com/watch?v=fWGJQbzPNgE&t=456

 


Klekk et egg i en kopp og bruk en bakepensel til å pensle kanelsnurrene.


Sett bollene midt i ovnen. Stek dem på 225 grader i 10 min.

La kanelsnurrene få kjøle seg ned på en rist før de serveres. Disse kan fint fryses ned.

Håper du liker kanelsnurrene :)


Veronicas Baking Wonderland

Personen bak bloggen Veronicas Baking Wonderland er Veronica Kofoed. Hun er 21 år, og beskriver seg selv som en kreativ person som elsker å bake og fotografere. Målet med bloggen er å inspirere deg til å bake smakfulle kaker. Hun har en drøm om å bli en av norges største bakebloggere. Vi ønsker henne masse lykke til med det, og jeg kan garantere at du finner mange fristelser på bloggen hennes!

BESØK BLOGGEN HENNES HER