Jeg er Alias

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Spillet er sponset for vurdering av TacTic


Begynner Alias-konseptet å bli litt oppbrukt nå? Vi vet ikke. Alias er jo alltid gøy.

Her er iallefall en ny versjon hvor det er personer og yrker man skal forklare. Spillerne tar på seg et slags pannebånd. Man trekker et kort og setter oppi båndet. Spillerene må forklare til de andre spillerne hvilken karakter de har i sitt pannebånd. Og husk å følg med på timeglasset. Spilleren som kommer lengste i løpet av et gitt antall runder, vinner spillet!

Karakterene du kan få varierer fra fiktive personer, virkelige personer, yrker og nasjonalieter. Det er en del artige og humoristiske figurer.

Vi var egentlig 10 spillere denne kvelden, men i dette spillet er det en begrensning på 6 deltakere. 2 valgte derfor å gå en tur med familiens hund, mens to valgte å være tilskuere.
Vår konklusjon:

Konseptet var moro. Alias er jo gøy. Noen oppgaver var vanskelige, men deltakerne var flinke til å forklare.

Morsomt, og spennende å se hvilke kort de andre spillerne har. Det mest optimale for dette spillet, tenker vi er 4 spillere på en omgang, og ikke 6 som det står i reglene.

En liten dum ting med spillet er nemlig det at det er for få oppgavekort. Når man er mange spillere som er flinke til å forklare, som vi var - så tok det ikke så lang tid før vi hadde vært gjennom bunken med alle kortene. Det innbyr ikke akkurat til å spille spillet igjen med de samme spillerne, for da vet man jo hvilke kort som finnes. Det blir med andre ord litt fort oppbrukt. Med færre spillere, så varer kortene lenger :)

Et tips til spillprodusenten er å øke mengden kort - og gi muligheten til å kjøpe suppleringskort. Vi valgte tilslutt å lage egenproduserte lapper, og det er jo også en mulighet.

 

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.

Tilfeldig artikkel:

Den forbudte historien
: BOKOMTALE: Den forbudte historien av Annette Dutton. Leseeksemplar fra Bazar

Jeg trodde dette var en av høstens nye bøker - men det viser seg at den kom ut i fjor. Dette er en roman som delvis baserer seg på historiske fakta med en oppdiktet vri.

Katja, som er lege og bor i Köln, har fått invitasjon til en begravelsesseremoni for en for lengst avdød slektning på Papua Ny Guinea. Hun aner ikke hva dette innebærer, men forholdet til familien er anstrengt og hun er villig til å bruke en hvilken som helst unnskyldning for å slippe å delta i bestefarens fødselsdagsfeiring.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.