Skip to main content

Tegn Gjett Extreme

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Dette er en tegnespill - men ikke tro at du skal tegne på den vanlige måten. Her bruker du en kjempelang blyant, og du bestemmer ikke selv hvordan du vil holde den.

I starten var alle litt negative, og det manglet ikke på kommentarer; Jeg kan ikke tegne, ingen klarer å gjette det jeg tegner, jeg er dårlig på å se hva andre tegner, jeg liker ikke tegnespill osv. Men da vi kom i gang ble det veldig annerledes enn alle hadde trodd. Dette spillet var veldig morsomt, og det var ingen som tegnet noe som noen ikke klarte å gjette. Om det skyldes tegnekunnskaper eller kreativ gjetning, skal være usagt. Nå skal det også sies at det er et lagspill, og man har ingen tidsbegrensning.

Du trekker et kort, og på dette kortet har du tre alternativer. Du velger selv hvilket av det du vil tegne. Det er to sammensatte ord på kortet. Du begynner å tegne det ene ordet, og kan starte på det andre når det første er gjettet riktig. Det gis et poeng til det laget som klarer å finne det riktige ordet, og det er poengene som fører deg videre på spillebrettet.

 

Det er mange vanskelige ord, og det gjør det ekstra moro. Det kom alltid mange kreative og noen rare forslag, dette utløste stadig latterutbrudd i spillegjengen. For det er ikke opplagt at det er lett å tegne ord som fylt paprika, sint krokodille, halvspist gulrot, skummende svamp, teit slips, kort skjørt og bandasjert tå som et eksempel på det vi fikk.

Før du tenker at dette kan da umulig være så vanskelig, så må jeg fortelle deg, at du også må trekke kort som bestemmer hvordan du skal holde pennen. Tegneidéen man kommer opp med, blir ikke alltid som du ser for deg. Her kan du risikere å måtte holde pennen i tuppen, som er en veldig myk del. Da skal jeg love at det er vanskelig å bevege den.

Til vår store glede fikk Rigmor stadig det kortet som sa at man måtte stå og holde pennen mellom beina når man tegnet. Anders måtte stadig holde pennen bak øra, du kan også risikere å måtte holde den andre armen opp i lufta - og det ulitmate må være når du får kortet som sier at du skal legge en plate over det du tegner. Da har du bare noen små åpninger hvor både du og de andre skal se det du tegner.

Det følger med blanke brikker, så det er mulig å finne på teknikker selv også.

I spillet er det også noen poengbrikker. Vi valgte isteden å la en skrive ned lagenes poeng på et ark, det følte vi ble lettere.

Alle synes at spillet var veldig artig og ga mye bra underholdning. Vi ble også veldig imponert over tegnerene - og ikke minst de som gjettet. De hadde virkelig en solid posjon med fantasi. Vi var 6 spillere, og det var helt greit. Vi var da 2 lag med 3 personer på hver lag. Det var et fint antall med tanke på idéstrømmingen.

Spillet avsluttes egentlig når det ene laget har fått 10 poeng, men vi fortsatte litt til, og runden endte ganske jevnt med 21 poeng til det ene laget og 18 til det andre.

 

Antall spillere: 4+
Alder: 12+
Språk: Norsk

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.