Skip to main content

Det burde man jo vite

  • Anne Lise Johannessen
Spillet er mottatt for vurdering av Brettspill.no

Dette spillet er et kortspill med en haug med spørsmål som det sies at man egentlig burde vite.

En person starter med å stille spørsmål fra det første kortet til personen til venstre for seg. Etter en runde bytter man til neste spørsmålstiller. For hvert svar som er feil, får spilleren et bestemt antall minuspoeng. Hvor mange poeng som gjelder hvert enkelt spørsmål står på det aktuelle kortet. Spillet varer så lenge man har lyst eller til man når et bestemt antall minuspoeng. Den med minst minuspoeng er vinneren av spillet.

En annen vri på spillet, som passer godt om man er flere, er at en spiller etter tur leser opp spørsmålene, og de andre skriver ned svarene. Deretter viser spillerne fram svarene. Minuspoengene noteres ned, og spillet går videre. I løpet av spillets runde vil du helt sikkert høre en eller annen som sier... åh, det burde jeg jo vite.

Det burde man jo vite, heter spillet. Ja, det kan hende at man burde det - men det er ikke så lett som man tror. Dessuten er det lett å få hjerneteppe selv på de lette spørsmålene. Rigmor ble plutselig i tvil om en katt hadde ni eller ti liv, men endte til slutt på det rette svaret.

Da vi spilte dette spillet, var vi syv spillere i varierende alder fra 23 til 59. Vi valgte den siste spillvarianten; at spillerne noterte ned sine svar. Vi bestemte oss for å spille til en spiller nådde tyve minuspoeng. Vi oppdaget raskt at vi hadde et variert kunnskapsnivå, så vi laget vår egen vri på spillet. Riktig svar ga et plusspoeng, og galt svar ga et minuspoeng. Uten det, hadde enkelte veldig raskt kommet til minus tyve ;)

Spørsmålene er varierte og gode og det passer for alle og enhver. Artig spill, sa Roar - endelig klarte jeg å vinne!

Konklusjonen fra oss alle var at dette var et morsomt spill, og det er bra at ikke alle spørsmålene er like lette. Dette er et fint spill som også vil passe inn både i familekvelder og når vennegjengen har vorspiel.

Om vi skulle ønsket oss noe, så er det muligheten for å kjøpe ekstrapakker med spørsmål, for spiller du en stund kommer du lett gjennom bunken.

 

Antall spillere: Ikke opplyst
Alder: Ikke opplyst
Spilletid: Ikke opplyst
Språk: Norsk

 

Dette spillet er levert fra Brettspill.no

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.