Skip to main content

I know

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Spillet er sponset for vurdering av TacTic

iKnow er et kunnskaps- og strategisspill med spørsmål fra fire forskjellige kategorier; Folk, Verden, Produkter & Kunstverk og Fenomener & Hendelser. Hvert spørsmål har tre hint som varierer i vanskelighetsgrad. Klarer du å svare med en gang eller vil du la de andre spillerne få prøve seg først?

Totalt følger det med 1600 spørsmål, og om ikke der er nok, så finnes det flere utvidelsespakker som du kan få kjøpt.

Mona tok med seg spillet for å spille det sammen med vennene sine. De er alle i tidlig 20-årene og har varierende kunnskap om forskjellige områder. De har alle til felles at de er glad i spill.

Alle synes at konseptet var bra. Artig spill med en annerledes vri enn på andre spill. Det er en som er spørsmålsleser, deretter setter spillerne ut brikkene sine på felter som indikerer med hvor mange hint de må ha før de kan svare på spørsmålet. Neste oppgave er å sette en annen brikke hvor du skal gjette om de andre spillerne klarer å finne svaret på spørsmålet eller ikke. Her kan det komme mange overraskelser.

Det er litt vanskelig å holde oversikt over hvem sin tur det er er, så alle må holde sjansene skjerpet. Ikke et typisk drikkespill, sier vennegjengen.

Det er noen av kortene som er ukorrigerte - f.eks. var det av spørsmålene 'for vanskelig?'.

Det er litt vanskelige spørsmål og også vanskelige hint. Men nettopp pga det var det også veldig gøy. Det ble mye latter, spesielt på grunn av de vanskelige spørsmålene. Det er lett "å rotte seg sammen" mot spillere om de kan mye/lite. Og så har man muligheten til å imponere stort om man faktisk kan noe av det de andre ikke har anelse om.

For oss som ikke kan alt, var det lettest å vinne ved å gjette at andre ikke klarte det. Hvis en er selvsikker på svaret sitt, kan de andre lett bare satse på at det er riktig, å kopiere svaret ditt.

Stort pluss for at det finnes pakker man kan kjøpe med tilleggsspørsmål. I ettertid har vi også spilt dette spillet på en familiekveld. Alle synes det var et veldig artig spill.


Antall spillere: 2-6
Alder: 15+

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.