Skip to main content

Alle disse vakre løgnene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter Swanson
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Harry er i ferd med å avslutte studiene på college. Da ringer stemoren Alice og forteller at faren har vært utsatt for en ulykke da han var ute og gikk tur, og er død. Harry synes det virker litt rart. Han drar hjem, og begynner å nøste opp noen av trådene rundt farens død.

En dag Harry hjelper til i bokhandelen til faren møter han på Grace. Harry aner at hun ikke sier hele sannheten om hvem hun er. Samtidig begynner han også å få en mistanke om at det er noe rart med Alice.

Politiet begynner etterhvert å ane at det kan foreligge noe kriminelt bak dødsfallet. Og som i andre krimbøker kommer vi heller ikke her utenom et lik eller to.


Forlaget skriver:

En fortelling om besettelse, hevn og kaldblodig mord.

Harry Ackerson har alltid sett på stemoren sin som blendende vakker og «overjordisk». Hun har vært snill og oppmerksom mot Harry, om enn noe fraværende de siste årene. Få dager før Harry går ut av college ringer Alice med sjokkerende nyheter. Faren hans er død og politiet tror det er selvmord. Forferdet drar Harry tilbake til sin fars hjem i Maine. Der hjelper han og Alice hverandre med å komme tilbake til hverdagslivet, samtidig som de forsøker å avdekke hva som egentlig skjedde med Harrys far.

Kort tid etter Harry kommer hjem, møter han en mystisk ung kvinne som heter Grace McGowan. Selv om hun hevder å være ny i nabolaget, begynner Harry å mistenke at Grace kanskje ikke er fullstendig fremmed for familien hans. Men hun er ikke den eneste attraktive kvinnen som er interessert i Harry. Alice legger også an på ham, på en fristende og seksuell måte. Harry er betatt av begge kvinnene, men føler på en stadig økende frykt – frykt for at kvinnene bærer på en farlig – og dødelig – hemmelighet.

 

Forfatter: Peter Swanson
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: All The Beautiful Lies
Oversatt av: Kari Engen
Antall sider: 334
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne så jeg skikkelig fram til å lese - den så ut til å være en bok akkurat sånn som jeg elsker å lese - innefor kategorien psykologisk krim. Boka var bra den, men den havner nok ikke på favorittlista mi.

Jeg ser at andre anmelderere skiver at fortellingen er full av overraskelser, men selv synes jeg at den blir litt forutsigbar og ikke byr på de største overraskelsene. Historien i boka er likevel godt skrevet og på ingen måte bortkastet å lese, så sett den opp på leselista di.


Om forfatteren:
Peter Swanson debutroman Den tikkende kvinnen (Orig tittel: The Girl with a Clock for a Heart) fikk stor internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) kom året etter, og var første bok ut på norsk. Swanson bor i Somerville i Massachusetts.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm