Skip to main content

Jeg er nummer 13

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Øistein Borge
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

I hans mørke sinn er drap en kunst. Nå skal han signere sitt mesterverk

I september 2017 blir en norsk utvekslingsstudent funnet drept i en park utenfor Amsterdam, tatt av dage med en boltpistol. Kriminaletterforsker Bogart Bull sendes sørover med første fly. I den nederlandske hovedstaden befinner det seg en mann ved navn Rezník og han betrakter seg selv som en grensesprengende kunstner.

Og Rezník har så vidt begynt. Et nytt drap finner sted, denne gangen med et våpen som forbløffer politiet ...

Jeg er nummer 13 er Øistein Borge sin tredje krimroman.

 

Forfatter: Øistein Borge
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Det ligger noen omtaler allerede på nett av denne ferske boka. Så vidt jeg kan se, er det gode omtaler. Jeg derimot synes at boka  var litt tung og vanskelig å få tak på. Jeg kan ikke helt sette fingeren på om det var noe med historien eller om det rett og slett er formen min som ikke er helt bra om dagen.

Selve historien er satt sammen på en fin måte med et godt språk. Likevel er det 'delvis spennende' som faller inn i holdet mitt når jeg skal beskrive spenningsnivået. Jeg falt nemlig av litt innimellom.

Les boka, og bedøm selv, er mitt tips :)


Om forfatteren:
Øistein Borge (f. 1958) har bakgrunn fra film- og reklamebransjen, der han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder.

Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse.

Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. Alle hans krimbøker er solgt til det store, tyske forlaget Droemer-Knaur. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm