Skip to main content

Jaktselskapet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucy Foley
Leseeksemplar fra Capitana

I nyttårshelgen samles den gamle gjengen bestående av 9 gamle og nye venner på jakthytta som ligger øde og avsides til. Her skal de tilbringe 4 døgn i villmarken i Highland, Skottland for å feire nyttår. De var lovet å få stedet helt for seg selv. En av dem kommer aldri tilbake, og det er klart at det ikke er noen ulykke - men et mord.


Forlaget skriver:
Ni venner møtes til romjul- og nyttårsfeiring på en avsidesliggende, men luksuriøs jakteiendom i det skotske høylandet. Det er bare sjarmerende da snøen begynner å lave ned og de må belage seg på noen dager uten kontakt med omverdenen. Men gamle uoverensstemmelser og hemmeligheter har en ubehagelig tendens til å trenge seg opp til overflaten når gjengen ikke kan slippe unna hverandre. Og denne gangen blir det stygt – så stygt at ikke før har klokken slått tolv på nyttårsaften så blir en av de ni funnet død i snøen. Det er definitivt ikke noen ulykke, men et mord blant venner.


Forfatter: Lucy Foley
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Hunting Party
Oversatt av: Monica Carlsen
Antall sider: 419
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Å møte de gamle vennene blir ikke helt det samme som de har sett for seg. Noen har forandret seg, og nye kjærester har kommet til.

Denne boka hadde jeg på forhånd gledet meg til - og jeg ble ikke skuffet. Spennenende og uforutsigbar historie.


Om forfatteren:
Lucy Foley har studert litteratur ved Durham University og ved University College London. Hun jobbet i mange år i engelsk forlagsbransje som redaktør for skjønnlitteratur før hun tok steget over til forfatternes side av bordet. Jaktselskapet er hennes fjerde bok, og om den sier hun selv: Jeg ville lese et moderne mordmysterium. Så da skrev jeg ett.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier