Skip to main content

Jærtegn

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Christoffer Carlsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Isak er en liten gutt som bor i den lille byen Marbäck i Sverige. Han har onkelen sin, Edvard som et stort forbilde, og er mye sammen med han. En kveld lukter det sterkt røyk i byen. Det viser seg at et hus brenner. Louisa som er kjæresten til Edvard omkommer i brannen. Det viser seg at brannen er påsatt. Politiet er tidlig ute med sin mistanke mot Edvard, og han ender i fengsel. Kan det være at politiet har feil gjerningsmann? Politimannen Vidar ser på saken.

Forlaget skriver:
En novembernatt i 1994 begynner et hus å brenne i utkanten av den lille byen Marbäck. Politiet er raskt på plass, og unge Louisa blir funnet død. Men det viser seg at hun ble drept allerede før brannen inntraff. Ble den ble påsatt for å skjule forbrytelsen? 

En mann dekket av blod blir funnet i skogen. Han blir dømt for drapet på Louisa, men hevder hele tiden sin uskyld. Mannen heter Edvard, og ingenting blir igjen det samme for forbryterens slekt. Elleve år senere dundrer stormen Gudrun inn i historien og virvler opp nye bevis. Kan Edvard være uskyldig, som han hele tiden har hevdet? Er drapsmannen fortsatt på frifot? 

Jærtegn er en stemningsfull spenningsroman som beveger seg gjennom flere slektsledd, den handler om sosial stigmatisering, bygdedyret og om hvordan sannheter etablerer seg.

 

Forfatter: Christoffer Carlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Järtecken
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 400
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Lettlest bok som jeg leste ut på en dag. Litt treg start på denne boka, men den tar seg opp. Fint skildret hvordan en hendelse kan påvirke en hel by i mange år.


Om forfatteren:
Christoffer Carlsson, født 1986 i Halmstad, har doktorgrad i kriminologi og er forfatter. Hans gjennombrudd kom med romankvartetten om Leo Junker. For boken Den usynlige mannen fra Salem ble han tildelt Svenska Deckarakademins pris for årets beste svenske kriminalroman i 2013.

 

Meld deg inn i vår krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal