Skip to main content

Amerikansk jord

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jeanine Cummins
Leseeksemplar fra Gyldendal

Lydia og sønnen Luca klarer å unnslippe da et narkokartell dreper hele familien deres. Hun får trusler om at de også er ute etter dem, og de må rømme. Da Luca ikke har papirer, kan de ikke ta fly - men tar buss, tog og går til fots for å komme seg fra Mexico til USA. På veien blir de kjent med mange forskjellige mennesker som også er på rømmen.

Forlaget skriver:
Acapulco, Mexico: Mens Lydia og hennes åtte år gamle sønn gjemmer seg på badet, blir resten av familien massakrert i hagen. Et narkokartell på jakt etter Lydias journalistektemann tror de har klart å ta ham og hele familien hans av dage. Lydia vet at det bare er et spørsmål om tid før de vil komme etter henne og sønnen.

De flykter – først på måfå, deretter nordover. Mer enn 200 mil må de legge bak seg, med buss og tog, og til fots gjennom ørkenen, før de kommer til USA. På veien møter de barmhjertighet og medmenneskelighet, men også livstruende farer. Og hele tiden puster lederen for narkokartellet dem i nakken.


Forfatter: Jeanine Cummins
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: American Dirt
Oversatt av: John Grande
Antall sider: 414
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en bok som du må lese!

Historien handler om migranter som legger ut på en livsfarlig reise nordover fra Mexico til USA. Alle har ulike historier om hvorfor de flykter, og prisen for å bli oppdaget er høy.. veldig høy.

Jeg leser på nett at boka har skapt store debatter. Min mening er at historien er intenst spennende. Jeg klarte knapt å legge den fra meg for å spise. Dette er en bok som passer de fleste, og det er sikkert ikke feil å gi bort denne i julegave.

 

Om forfatteren:
Jeanine Cummins (f. 1974) er en amerikansk forfatter som i 2004 debuterte med boken A Rip in Heaven, om drapet på to av fetterne hennes. Hun har utdannelse innen engelsk og kommunikasjon, og har jobbet ti år i forlagsbransjen. Amerikansk jord er hennes tredje roman. Cummins bor i New York med ektemann og to barn.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal