Skip to main content

Nattsangeren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Johanna Mo
Forhåndseksemplar fra Aschehoug

Etter noen år i Stockholm er Hanna er tilbake på Öland hvor hun vokste opp. Hun jobber som politietterforsker. Hennes første oppdrag er å etterforske drapet på en ung gutt sammen med kollegaen Erik, og det viser seg raskt at moren til gutten en gang var Hannas beste venninne.

Dette er første bok i en krimserie fra Öland om etterforskeren Hanna Duncan. For 16 år siden flyttet hun fra øya da moren døde og faren ble arrestert for et drap. Hanna er nå tilbake og har fått jobb hos Kalmar-politiet.

Dette er første bok som jeg leser av denne forfatteren, og jeg liker skrivestilen hennes. Historien er engasjerende og det er vanskelig å ta pause fra boka. Selv om jeg tidlig fikk en liten mistanke om hvem som var gjerningsmannen, så er ikke boka forutsigbar, og slutten var ikke helt som jeg hadde trodd.

Jeg liker godt både Hanna og Erik som har hovedrollene i denne serien. De virker begge flinke i jobben sin. Selvfølgelig er det også noen av kollegaene som ikke er like lett å like, sånn er det jo alltid.

Jeg har selv vært på Öland, og ser tydelige bilder for meg (selv om mine fantasibilder sikkert ikke stemmer med virkeligheten). Temaet i boka er drap, og selv om handlingen er oppdiktet, er den er den lett å tro på.

Vi vet at dette er første bok i en serie, og avslutningen indikererer at det er lurt å begynne med bok nummer en - så det er bare å kaste seg over den i påvente av neste bok i serien :) Jeg gleder meg veldig til den kommer ut.

Denne boka lanseres 08. januar 2021.


Forfatter: Johanna Mo
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 446
Format: Pocket
Originaltittel: Nattsångaren
Oversatt av: Lene Stokseth

Kilde: Forhåndseksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Når den dyktige politietterforskeren Hanna Dunckers far dør, vender hun etter 16 år i Stockholm tilbake til barndommens Öland. Til tross for alt som skjedde der, tross alle blikk og rykter, er det i den lille hytta ved havet hun hører hjemme.

15 år gamle Joel blir funnet død og mishandlet ved en rasteplass. Hanna må etterforske saken selv om Joels mor en gang var hennes beste venn - en venn Hanna forlot for mange år siden.

Alle kjenner alle i det lille øysamfunnet. Alle vet at Hannas far satt i fengsel for drap. Hanna får bruk for all sin styrke og all sin menneskekunnskap i etterforskningen av Joels tragiske og voldsomme død. At det koster å grave, både i nåtid og i fortid, lar det lukkede samfunnet henne ikke glemme.


Om forfatteren:
Johanna Mo (f. 1976 i Kalmar) bor i Stockholm. Hun deburterte i 2007 og har mottatt Barometerern-OTs kulturpris Gyllene Fjäderen og er nominert til Swedish Radio Short Story Prize. I nesten tjue år har hun jobbet som skribent, redaktør, foreleser, kritiker og oversetter. Nattsangeren er Johanna Mos åttende bok og den første i Öland-serien.


Andre omtaler om denne boka:

Foreløpig finner jeg ingen andre omtaler av denne boka.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Aschehoug