Skip to main content

Engelens fall

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Leseeksemplar fra Strawberry Publishing.

Vibeke Olden, som jobber i barnevernet i Larvik, opplever rare ting. Telefonen ringer, men det er ingen der. Hun ser skygger, hører lyder og parfymeflasken hennes forsvinner plutselig. 17 årige Angela, som er prostituert, blir meldt savnet da hun ikke dukker opp i leiligheten sin i Sandefjord. Politiførstebetjent Håkon Haakonsen graver i saken, og det han finner ut kommer som en overraskelse - iallefall for noen.

Myriam H. Bjerkli har ofte litt dystre temaer i bøkene sine, og det ikke noen unntak denne gangen. Her er det både prostituerte og menn som som begår overgrep. Når det er sagt, så er dette nok en kjempegod bok! Jeg har likt alle bøkene hennes, og hver gang hun gir ut en ny bok tenker jeg at den umulig kan toppe den forrige - men det er akkurat det som skjer hver eneste gang.

Handlingen er lagt til Sandefjord og Larvik. Det er alltid stor stas når man kjenner stedene, slik at man lett kan se de for seg. Jeg mener også å kjenne noen episoder som kan ha gitt inspirasjon til noen av hendelsene. I tillegg skriver forfatteren med et fint og levende språk som gjør at man føler at man er "i historien". Da kan det vel ikke bli bedre? Få med deg denne!

Jeg likte flere av personene i denne boka, og håper å få være med politiførstebetjent Håkon på mange nye saker i senere bøker.


Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Forlag: Strawberry Publishing
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 299
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Vibeke Olden har aldri vært redd for mørket. Ikke før nå. Det var for et halvt år siden de underlige tingene begynte å skje. De tause telefonene fra ukjent nummer. Bilen, som det stadig er noe i veien med. Parfymen, som bare ble borte. Vibeke frykter at hun er i ferd med å bli like gal som moren sin. Eller er det virkelig noe som truer henne? 17 år gamle Angela fra Sandefjord er alene i verden. Hun lever som stripper og prostituert, men er sakte i ferd med å reise seg. Så en dag blir hun borte. Politiførstebetjent Håkon Haakonsen mottar meldingen om at Angela er savnet. Han tar den på alvor fra første stund. I jakten på Angela og på hva som har skjedd med henne, skal han bli stilt overfor en umenneskelighet han ikke trodde var mulig.


Om forfatteren:

Myriam H. Bjerkli (f.1963) er født i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med «Lille Linerle» til strålende anmeldelser.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Bonnier