Skip to main content

Skyggeliljen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Johanna Mo
Leseeksemplar fra Aschehoug

Thomas er alene med sønnen Hugo noen dager. Da de skal hente kona hans, Jenny, på jernbanestasjonen, dukker de ikke opp. Jenny tar drosje hjem, og finner huset tomt. Politietterforskerne Hanna og Erik ser på saken. En av de første tingene de finner, er at Erik har en voksen datter som Jenny aldri har hørt om. Thomas blir etter kort tid funnet død, men Hugo er sporløst borte.

Samtidig strever Hanna med fortiden. Faren ble dømt for mordbrann for 16 år siden. Moren døde for flere år siden, og nå er det kun Hanna og broren Kristoffer igjen av familien, om man ikke regner med den demente mormoren.

Avslutningen på boka, indikerer at det kommer en fortsettelse.

Dette er andre bok i serien om politietterforskerne Hanna og Erik på Öland. Den kan fint leses frittstående, men alltid greit å få med seg første bok. I den første boka, Nattsangeren, kan du lese mer om da Hanne vender tilbake til hjemtraktene, etter å ha bodd utenbys i flere år. Nå i bok nummer to virker hun ganske veletablert på Öland.

Jeg liker denne serien godt. Som jeg også skrev i omtalen av den første boka, så er det vanskelig å ta pause. Jeg liker hovedpersonene, og språket flyter fint.


Forfatter: Johanna Mo
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 410
Format: Innbundet
Originaltittel: Skuggliljan
Oversatt av: Lene Stokseth

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Jenny kommer hjem til Öland og oppdager at huset er tomt. Har ektemannen Thomas og deres 14 måneder gamle sønn Hugo forsvunnet frivillig eller ikke? Hanna Duncker og Kalmarpolitiet kastes inn i en etterforskning som avdekker mange hemmeligheter. En voksen datter er ikke det eneste Thomas har skjult for kona. Da Thomas blir funnet død stiller hele øya opp for å finne lille Hugo, før det er for sent.

Hanna strever samtidig med ubesvarte spørsmål fra fortiden. Hva skjedde egentlig for 16 år siden, da faren ble dømt for drap? Noen gjør alt for at hun ikke skal finne sannheten.
Skyggeliljen er andre del i Öland-serien, en serie om å leve i skyggen av forbrytelser og om de ubrytelige båndene til hjemstedet.Om forfatteren:

Johanna Mo (f. 1976) har i nesten tyve år jobbet som skribent, redaktør, foreleser, kritiker og foreleser. Nattsangeren var hennes åttende bok og første i Öland-serien, som utgis i 19 land, og har blitt store leserfavoritter. Skyggeliljen er andre bok i serien.  

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Aschehoug