Skip to main content

Skjebneøya

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucy Clarke
Leseeksemplar fra Bonnier

Søstrene Erin og Lori befinner seg på Fiji. Dagen etter skal de reise videre til en av de andre omliggende øyene. På kvelden krangler de, og Erin dukker ikke opp på flyplassen, slik de har avtalt, morgenen etter. Lori har en dårlig følelse når hun har satt seg i flyet, men snart er turen i gang. Etter en stund opplever de mye turbulens, kanskje litt i meste laget?

Søsteren Erin, og de andre pårørende får melding om at flyet er sporløst forsvunnet. Letemannskapet finner hverken rester av flyet, eller tegn fra menneskene som var ombord. Livet går videre. En dag ser plutselig Erin et bilde av piloten i avisa. Han har blitt lagt inn på et sykehus, hvor personalet kjenner ham igjen. Erin pakker og drar tilbake til Fiji for å prøve å finne ut mer om søsteren.

Dette er ikke en historie som man tror på, men det er god underholdningsverdi i den. Bokas historie er spennende, jeg leste den ut på en dag. Et snev av romantikk, inneholder den også. Jeg likte boka, og synes det var en fin bok å slappe av med når man vil ha litt lett lesestoff.

Forfatter: Lucy Clarke
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 415
Format: Innbundet
Originaltittel: The Castaways
Oversatt av: Helene Limås

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En idyllisk sydhavsøy med sol fra skyfri himmel, glitrende hav og kritthvite strender. Slik skal omgivelsene være for søstrene Erin og Lori de kommende ukene. Men kvelden før ferien skal starte krangler de, og det ender med at Erin ikke møter opp på flyplassen neste dag. Hun lar Lori dra av gårde uten henne, noe hun snart skal få angre bittert på.

Flyet forsvinner nemlig sporløst på vei til øya. Erin forsøker desperat å finne ut hva som har skjedd med flyet, men kommer ingen vei med undersøkelsene. Ikke før to år senere, da piloten som førte flyet plutselig dukker opp på mystisk vis. Erin øyner nytt håp om å finne søsteren i live, og hun legger ut på en farlig jakt for endelig å finne sannheten om flystyrten.Om forfatteren:

Lucy Clarke har skrevet til sammen seks romaner som alle er oversatt til norsk. Bøkene hennes er utgitt på mer enn 20 språk. Hun sitter og skriver i en strandhytte i Sør-England, og historiene hennes er inspirert av den ville kysten der. Hun er gift og har to barn.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Bonnier