Skip to main content

Påskekrim 2023

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Diverse forfattere
Leseeksemplar fra Bonnier

Påske + krim = sant. Det er et regnestykke som ikke kan løses på annen måte. I tradisjonens tro gir Bonnier ut boka Påskekrim 2023. Og allerede der, på forsiden av boka aner vi at det også blir tradisjonell kriminell stemning i boka.

Boka gis ut i pocketformat, og består av en samling med 15 krimnoveller. Slike noveller er perfekt i påska, spesielt om man skal være sammen med familien, og ikke har all verdens alenetid til å lese. Da kan du snike deg til å lese en novelle innimellom.

Forfatterne bak novellene er Myriam H. Bjerkli, Silje Ulstein, Øistein Borge, Kurt Aust, Knut Nærum, Tore Aurstad og Carina Westberg, Eystein Hanssen, Jørgen Brekke, Geir Tangen og Agnes Lovise Matre, Monica Kristensen, John Unsgård, Kim Småge, Erik Meling Sele, Hans Olav Lahlum og Sven Petter Næss.

Redaktør for boka er forfatter Tom Egeland.

Det er varierende lengde på novellene, og de er skrevet av både kjente og mindre kjente forfattere, iallefall for meg. En av novellene er skrevet på nynorsk.

Denne gangen synes jeg det er tre noveller som utmerker seg ekstra, og drar opp karakteren. Terningen ender da på en sterk 4'er.  De tre som utmerker seg er Hercules av Eystein Hanssen, Jentespranget av Monica Kristensen og Et uløselig krimmysterium av Hans Olav Lahlum.

Terningkast: 4/5

Forfatter: 15 forskjellige forfattere
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 335
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Alle krimfortellingene du trenger i påsken - i én bok! Redaktør Tom Egeland har valgt ut de beste novellene fra landets krimforfattere.

 


Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Bonnier