Skip to main content

En fremmed i huset

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Shari Lapena
Leseeksemplar fra Gyldendal

Karen og Tom er lykkelig nygift. De bor i et fint hus, og selv om de ønsker seg barn, har de foreløpig friheten til å gjøre hva de vil. Men en dag er ikke Karen der da Tom kommer hjem fra jobb. Bilen hennes er borte, men døren er ulåst og både lommebok og mobil ligger igjen. 

Etter en stund kommer politiet på døren og forteller at hans kone er på sykehus. Hun har vært med i en trafikkulykke i en veldig frynsete del av byen. 

Karen har sluppet unna ulykken med noen få skrammer, men hun husker ingenting. Ikke hva hun gjorde eller hvorfor hun befant seg i det skumle strøket. Da hun kommer hjem, merker hun at ikke alt er som det skal være. Noen har vært i huset deres. Politiet tror ikke på henne, de tror hun prøver å skjule noe. 

En fremmed i huset er en psykologisk spenningsroman fra forfatteren bak bestselgeren Naboparet.

Boka lanseres 2. mars.

Forfatter: Shari Lapena
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: A Stranger in the House
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 315
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka hadde jeg ventet på, og jeg ble veldig glad da jeg så den en dag lå i postkassa mi.

Jeg fikk en bok med denne forfatteren til jul; Naboparet - og det var en bok jeg likte godt. En fremmed i huset er også en slags psykologisk krimbok. Et lite øyeblikk var jeg litt skuffet da jeg trodde jeg tidlig hadde skjønt løsningen, men det var heldigvis ikke helt sånn som jeg hadde sett for meg likevel.

Etter min mening var det ingen dødpunkter i boka, og den var så vanskelig å legge fra seg - at jeg hadde lest den ut på en ettermiddag. God bok som du som liker slike sjangre bør lese!
Om forfatteren:
Shari Lapena arbeidet som advokat og engelsklærer før hun begynte å skrive på fulltid.

Hun har tidligere publisert to litterære romaner. Naboparet og En fremmed i huset er hennes to første spenningsromaner.

 

Gyldendal