Krimquiz

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Krimquiz av Stalsberg & Wandrup. Leseeksemplar fra Aschehoug

Dagbladets radarpar - Fredrik Wandrup og Tom Stalsberg - har vridd sine allerede hardt belastede hjerner og gir deg her 1666 spørsmål fra kriminallitteraturens verden. De er også innom thrillere, grøssere, TV-serier, filmer, Bibelen, musikk, radio og de hemmelige rom. Noe for alle som det heter. Spioner også.

Lett hygge for tunge kvelder, og omvendt. Verdens første monumentale krimquizbok? Ja, i hvert fall på norsk. Nedtegnet utenfor Baskerville Sprettert University.

Hygg deg! I morgen kan det være for seint. 


Forfatter: Stalsberg & Wandrup
Forlag: Aschehoug
Format: Finnes i pocket og ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Mye er sagt om denne boka, men mitt utgangspunkt var at dette var en artig bok som kunne gi mye underholdning.

Jeg lastet ned boka som ebok, det gjør at den alltid er med på telefonen og lett å finne fram om noen skulle være klar for en quiz. Bøker og krim er jo de fleste interessert i og har en forhold til.

I vår testrunde synes vi at spørsmålene var ganske vanskelige - litt for vanskelige. Spørsmålene går mye i dybden bak bøkene/seriene f.eks. om forfatteren, filmmusikken osv.

Det finnes mange kategorier og noen av de var heldigvis litt lettere, som feks. kunne fornavnet på en liste med etternavn og omvendt.

Det finnes også egne kategorier med James Bond, Gunnar Staalesen, Unni Lindell, Detektimen og mye mer.

Veldig fin om du skal lage en quiz.

Les hva forfatterne selv skriver her

Tilfeldig artikkel:

1 porsjon (Adam Bjerck)
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er et must av en kokebok i enhver enmannshusholdning med oppskrifter tilpasset én porsjon. Fokuset på raske – og ikke for dyre – retter i hverdagen gjør boken perfekt til små travle husholdninger. «Spis godt og sunt – selv om du gjør det alene», er Adams motto. De praktiske ukemenyene gjør det enkelt å planlegge og handle, slik at man ikke ender opp med mange ubrukte ingredienser i kjøleskapet, som til slutt må kastes. Oppskriftene kan også dobles for dem som bor i tomannshusholdninger og for dem som får en gjest på døra.

Adam Bjerck er en anerkjent kokk og har vært med på Kokkelandslaget. I 2013 var han med og starte Adams matkasse, leveranse av ferdigkomponerte middagsretter hjem på døren. Det som begynte som en idé blant fire unge gründere fra Bergen, har vokst til å bli et nasjonalt merkenavn innen et lite år.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.