Kofteglede

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Kofteglede av Toe Loeng. Leseeksemplar fra Gyldendal

Norske koftetradisjoner kan spores langt tilbake i tid, og i denne boken har forfatteren samlet en rekke kjente og kjære kofter, mange av dem med opphav i de gamle garnfabrikkene i Sandnes. Boken byr på 28 nye og spennende oppskrifter, med utgangspunkt i de klassiske koftene. Flere av koftene finnes både i dame-, herre- og barnemodell.

I tillegg til strikkeoppskrifter byr boken på den rikholdige historien til de tradisjonsrike plaggene. Her kan du også få vite mer om historien til Sandnes Uldvarefabrik og Sandnes Kamgarn Spinneri, samt lese portretter av kvinnene som har komponert flest mønstre for Sandnes.

Forfatter: Tone Loeng
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 311
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Fin bok, med mange fine kofter. Mange fine tips og historiske fakta. Oversiktelige oppskrifter og store, fine bilder.


Om forfatteren:
Tone Loeng er over gjennomsnittet interessert i kofter og koftehistorikk og startet på grunn av det Koftegruppa på Facebook i november 2013. Ved siden av design og koftehistorikk holder hun presentasjoner og foredrag, samt utstillinger.

Tilfeldig artikkel:

Høstgirlander
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Her i Barnemix er vi så heldige at vi får lov til å prøve oss på litt av hvert. Det er en kreativ prosess som jeg rett og slett elsker. Denne gangen har jeg fått leke meg med et ark fra Makn The Rounds. Det står at sirklene er 1", men når jeg printet de ut var de 2". Her jeg bor på Sørlandet har vi fortsatt ikke sett noe til vinteren. Vi hadde sommeren her frem til slutten av oktober, og nå har høsten gjort sitt inntog, og vi har vakre høst trær, og regnet trommet behagelig rundt oss fortsatt med stor varme. Så da har jeg laget en høstgirlander til og ha hengende til pynt.

Motiv: Makn The Rounds

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.