Skip to main content

Våroffer

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders de la Motte
Leseeksemplar fra Aschehoug

Thea som er utdannet lege og gift med David, flytter inn på et slott i Skåne. Thea har tidligere jobbet for leger uten grenser og personopplysningene hennes er beskyttet. Hun er veldig lukket om sin egen familiebakgrunn. Thea fatter en interesse for den gamle saken hvor den 16 år gamle Elita Svart blir myrdet i skogen på Valborgsnatten. Det blir ikke like godt mottatt av alle.

Forlaget skriver:
Valborgsnatten 1986 blir 16 år gamle Elita Svart myrdet i skogen nær et slott i nordvestre Skåne. Stebroren Leo tilstår og like etterpå forsvinner resten av den merkelige familien Svart sporløst.

Våren 2019 flytter legen Thea Lind inn på slottet. Etter å ha gjort et merkelig funn i en eldgammel eik begynner hun å grave i det som skjedde med den døde jenta. I takt med at hun oppdager likheter mellom jentas oppvekst og sin egen vanskelige fortid, blir hun stadig mer overbevist om at sannheten om den gamle tragedien aldri har kommet fram. Og at våren 1986 har krevd flere ofre.

Våroffer er den siste, frittstående delen av Anders de la Mottes årstidskvartett. Alle de tre foregående bindene har vært nominert til Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman.

 

Forfatter: Anders de la Motte
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Våroffer
Oversatt av: Bodil Engen
Antall sider: 519
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Anders de la Motte skriver veldig bra bøker med gode historier. Jeg har sagt tidligere at han bare blir bedre og bedre for hver bok. Jeg klarer likevel ikke helt å bestemme meg for om denne når helt opp til hans tredje bok i årsserien, Vinterild. Uansett er dette en virkelig god bok, som du bør lese!

Spennende historie med fint driv.


Om forfatteren:
Anders de la Motte (f. 1971) er en meget sterk stemme innen spenningssjangeren. Han er en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere og bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden. Anders de la Motte vokste opp på den skånske landsbygden. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper.

Som forfatter slo de la Motte igjennom med [Geim]-trilogien. Han har hatt stor suksess med thrillerne MemoRandom og UltiMatum (på norsk i 2016 og 2017) I 2010 fikk forfatteren Svenska Deckarakademiens pris for årets beste debut. For UltiMatum vant han i 2015 Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman.

Anders de la Mottes bøker er oversatt til 30 språk.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug