Smak spansk

  • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Bli med på matsafari til Madrids spennende kjøkken! Madrid er på kort tid blitt et av verdens ledende mat- og vinområde. Hvor enn du går, finner du fantastiske restauranter og tapasbarer, mange av dem etablert de seneste fem årene.

Smak spansk. Lær å lage tapas og andre spanske retter er en reise- og kokebok i ett. Forfatter Jon Berg og restauratør Rodrigo Belda har besøkt noen av de beste restaurantene og barene i Madrid og omegn, og har fått oppskrifter fra kokkene. Du lærer å lage tradisjonelle og moderne retter av Madrids egne kokker.

100 oppskrifter på enkle og smakfulle retter med vinanbefalinger. Oppskriftene er tilpasset et norsk kjøkken, og alle ingrediensene kan fås kjøpt i Norge. Boka inneholder reportasjer og intervjuer, og tips til restauranter, barer, konditorier, delikatesseforretninger og markeder. Her er også tips til utflukter fra Madrid, som verdensarvbyen Toledo.

 

Forfatter: Jon Berg & Rodrigo Belda
Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 223
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Allsidig bok om mat og vin fra Madrid. Her deler restauranter og barer sine beste oppskrifter. Du får du ikke bare oppskrifter, du blir også mer kjent med spanske kjøkken gjennom ulike historier. Eget kapittel er satt av til drinkoppskrifter. Boka er illustrert med fine bilder. Vi ble veldig sultne av å se i boka, og det ble til at vi måtte lage tapas - artikkel om det kommer senere i dag :)

Forfatterne har også vært på besøk hos tre vingårder i nærheten av Madrid, og vi blir tatt med på marked og delikatesseforretninger hvor råvarene kjøpes inn.

Veldig god bok! Fin blanding av oppskrifter og historier. 


Om forfatterene:
Jon Berg er historiker fra UiO og sommelier fra Beverage Academy. Han er lidenskapelig opptatt av mat og drikke, og har tidligere gitt ut Italia. En matsafari (2016) og Spania. En Matsafari (2011). Han var journalist i NRK i mange år, og er nå kommunikasjonssjef i Klima- og miljødepartementet.

Rodrigo Belda er født i Chile og kom til Norge i 1988. Han er daglig leder og eier av Concept Restaurants, som eier restaurantene Delicatessen, Aymara og Publiko. Han er utdannet kokk, og ble kjøkkensjef på Delicatessen Tapasbar i 2000. Belda har tidligere gitt ut Tapas (2012).

Den kjente mat- og reisefotografen Paul Paiewonsky har tatt bildene.

Tilfeldig artikkel:

Summer breeze
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Hei. Jeg har lenge likt denne nydelige digien fra Scrappers Delight, og nå i april er de sponsor her på Barnemix. De har masse fine digier å velge i, en av de beste, synes jeg. Som vanlig liker jeg et enkelt og rent kort, og hun er fargelagt med ProMarkers. Innsidene er farget med Distress Inked og jeg har stemplet silhuetter med sort Versafine. Det er bare å leke i vei med disse flotte Distressfargene. Resultatet blir alltid bra.

Motiv: Scrapper's Delights

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.