Tarmstyrkende lavFODMAP-mat

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Tarmstyrkende lavFODMAP-mat av Julianne Lyngstad. Leseeksemplar fra Gyldendal

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. Overflod av gode tarmbakterier er forbundet med god fordøyelse og god helse. For mennesker med IBS, kan dessverre en del typer prebiotiske råvarer gi store plager selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, men har IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.

Hva er unikt med denne boken:

- Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.

- Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer). 

 

Hva er forskjellen mellom denne boken og de tidligere bøkene?

- Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.

- Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavfodmap-dietten og ikke prebiotisk mat)

Forfatter: Julianne Lyngstad
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Praktisk bok for deg som følger et slikt kosthold. Boka inneholder mange oppskrifter.

Boka er inndelt slik: Basiskunnskap, Bakst, Frokost og Smoothies, Lunsj og middag, Sauser og dressinger og Søtt og snacks. I tillegg er det noen praktiske tabeller som viser hvilke matvarer som har høyFODMAP og lavFODMAP.


Om forfatteren:
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.

Tilfeldig artikkel:

Lag en bakgrunn
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

I dag er det min tur til å vise dere mitt prosjekt hvor vi skulle bruke /lage en bakgrunn til valgt motiv. Sponsor denne gangen er Faery Ink og jeg har brukt Playful Moon. Jeg har fargelagt motivet med promarkers, bakgrunnen bak er også fargelagt med dette. Har brukt en variasjon av svarte, grå og blå farger for effekt.

Motiv: Faery Ink

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.