Eleanor Oliphant har det helt fint

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman. Leseeksemplar fra Aschehoug

Eleanor Oliphant bor i Glasgow hvor hun lever et enkelt liv. Hun jobber med fakturering i et designbyrå. Der har hun jobbet i mange år. Hun har på seg de samme klærne på jobb hver dag, spiser den samme lunsjen hver dag, og drikker to flasker vodka hver helg.

Eleanor Oliphant er lykkelig. Hun savner ingenting i sin nøye tilpassede tilværelse. Bortsett fra, kanskje, alt.

En dag avstandsforelsker hun seg i en musiker. Hun blir også kjent med den nyansatte IT-medarbeideren på jobb, og da begynner det å skje forandringer.

 

Forfatter: Gail Honeyman
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Eleanor Oliphant is Completely Fine
Oversatt av: Cecilie Winger
Antall sider: 417
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Les denne boka!

Den er helt nydelig. Boka er veldig morsom samtidig som den også har flere elementer med en alvorlig undertone. Her er det traumer fra barndom, alkohol, ensomhet m.m. som er gjennomgående problemer.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Tilfeldig artikkel:

Gryende hvitt
: BOKOMTALE: Gryende hvitt av Marianne Nymo. Leseeksemplar fra forfatteren

Boka starter med at Einy krangler med mannen Torstein. Hun bestemmer seg derfor å ta en tur til hjemstedet hvor hun vokste opp. Moren, Victoria som er demenssyk, bor på sykehjem der. Det er lenge siden Einy har vært der fordi forholdet deres var ganske dårlig den siste tiden moren var frisk. Victoria strever og mister stadig ord, tid og minner, men noen ganger kommer det små glimt.

Selv om historien er oppdiktet, så er dette en fin bok som gir et innblikk i hvordan hverdagen kan være både for pasient og pårørende.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.