Postkort fra Hellas

  • Anne Lise Johannessen
: Postkort fra Hellas av Victoria Hislop. Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Uke etter uke kommer postkortene. Adressert til en person Ellie ikke kjenner, uten returadresse. Alle postkortene er signert med en forbokstav: A.

Lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil reise og se landet med sine egne øyne.

Den morgenen Ellie skal dra, kommer det en pakke på døren med en notisbok. Boken forteller om en reise gjennom Hellas, foretatt av en ukjent mann. Det er rørende, melankolske beretninger. De gir et innblikk i landets kultur, men beretter også om en drivkraft, et ønske om å leve livet til fulle – én gang til. 


Forfatter: Victoria Hislop
Forlag: Vigemostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Cartes Postales From Greece
Oversatt av: Lene Stokseth
Antall sider: 431
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg elsker Hellas og alt som har med det å gjøre. Jeg har lest flere bøker av denne forfatteren før, og likt de veldig godt. Av en eller annen grunn "traff ikke" denne boka meg helt. Leseopplevelsen ble veldig variert, i enkelte kapitler var jeg ganske oppslukt, mens i andre var oppmerksomheten min andre steder. Mange fine bilder i boka da, det skal de ha!

Totalt sett var det likevel en ok bok som jeg tross alt var glad jeg fikk lese, men sammenlignet med tidligere bøker av denne forfatteren - nådde den ikke helt opp.


Om forfatteren:
Victoria Hislop erobret bestselgerlistene internasjonalt med debutboken Øya, som utkom på norsk i 2007. Hun har senere utgitt bestselgerromanene Hjemkomsten (2009), Tråden (2012) og Soloppgang (2014), samt novellesamlingene En aften på Kreta (2011) og Siste dans og andre fortellinger (2013). Forfatteren bor i England og på Kreta. Les mer om forfatteren her

Tilfeldig artikkel:

1 porsjon (Adam Bjerck)
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er et must av en kokebok i enhver enmannshusholdning med oppskrifter tilpasset én porsjon. Fokuset på raske – og ikke for dyre – retter i hverdagen gjør boken perfekt til små travle husholdninger. «Spis godt og sunt – selv om du gjør det alene», er Adams motto. De praktiske ukemenyene gjør det enkelt å planlegge og handle, slik at man ikke ender opp med mange ubrukte ingredienser i kjøleskapet, som til slutt må kastes. Oppskriftene kan også dobles for dem som bor i tomannshusholdninger og for dem som får en gjest på døra.

Adam Bjerck er en anerkjent kokk og har vært med på Kokkelandslaget. I 2013 var han med og starte Adams matkasse, leveranse av ferdigkomponerte middagsretter hjem på døren. Det som begynte som en idé blant fire unge gründere fra Bergen, har vokst til å bli et nasjonalt merkenavn innen et lite år.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.