Blodbøksommer

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Blodbøksommer av Vidar Kvalshaug. Leseeksemplar fra Gyldendal

Novellesamling hvor fellesnevneren er sommerhus. Sommerhus arves, de deles etter skilsmisse, de forfaller, de settes i stand, de vendes tilbake til etter mange år.

Vidar Kvalshaugs noveller åpner knirkende dører inn til skikkelser og skjebner, til livsløp som ikke ble det de var tenkt å bli, til forsoninger og til konflikter. Vi møter musikeren som vender tilbake etter et turbulent liv, og de to brødrene som begynner å snakke igjen mens de setter i stand et falleferdig skur. En gutt og en jente som prøver å finne de møtestedene som en gang bandt dem sammen.

Novellene er avdempede og forsiktige i sin tilnærming til menneskers såreste punkter, og gir de ulmende erfaringene et fortettet uttrykk.


Forfatter: Vidar Kvalshaug
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 235
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en novellesamling hvor fellesnevneren i novellene er sommerhus. Ok bok å lese. Noen ganger orker man bare å lese litt, og da er det fint med en novelle som er begrenset i lengde.


Om forfatteren:

Vidar Kvalshaug (f. 1970) er forfatter og journalist, født på Averøya.

Skjønnlitterære utgivelser
Blodbøksommer. Noveller 2017
Alt på stell. Noveller 2016
Trampolineland. Noveller 2012
Den første av dine aller siste sjanser. Noveller 2009
Komme hjem og reparere hus. Noveller 2005
Juling og andre kjærtegn. Korthistorier 2000
Nesten som på film. Roman 1998
Ingen landevei tilbake. Roman 1996

Dokumentar- og faktabøker
New Orleans. Reiseskildring 2003 (Spartacus forlag)

Tilfeldig artikkel:

Jernblod
: BOKOMTALE: Jernblod av Liza Marklund. Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

I denne siste boka om Annika Bengtzon får vi et tilbakeblikk fra historiene i de tidligere utgitte bøkene Studio sex og Fasadefall.

Annika søster Birgitta har forsvunnet. Det siste livstegnet er en sms: Annika, hjelp meg! Papirutgaven av Kvällsekspressen ser ut til å gå i graven. Med mindre det skjer et mirakel, kommer sjefsredaktør Anders Schyman til å gå inn i historien som den som la ned den svenske journalistikken. Imens pågår en profilert rettsak om et bestialsk mord på en uteligger. Dagene går og Birgitta kommer ikke tilbake. Forsvinningen innebærer at Annika blir konfrontert med sin kompliserte fortid.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.