De tapte barna

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: De tapte barna av Rosanna Ley. Leseeksemplar fra Bazar

Spania, 1939: Fordi foreldrene ønsker at datteren skal være trygg under krigen, blir Julia sendt til et kloster i Barcelona. Hun begynner å jobbe som frivillig på en fødselsklinikk, men en tvilsom adopsjonspraksis tvinger henne til å bestemme seg for hvor langt hun er villig til å gå for å hjelpe dem hun er satt til å ta seg av.

England, 2011: Et halvt år etter foreldrenes uventede død er den 34 år gamle journalisten Ruby endelig sterk nok til å pakke ned eiendelene deres og er klar for å selge barndomshjemmet. Men idet hun gjør dette, oppdager hun en stor hemmelighet som foreldrene har holdt skjult for henne hele livet.


Forfatter: Rosanna Ley
Forlag: Bazar
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Bay of Secrets
Oversatt av: Solveig Moen Rusten
Antall sider: 480
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Veldig søt historie som er vanskelig å legge fra seg. Det er veldig spennende å følge Ruby i hennes jakt på fortiden. Kunne tenkt meg en litt mer utfyllende slutt, man etterlates med en del spørsmål som man ikke får helt svar på.

Det er uansett nok en bok som er verdt å lese, og gir deg en fin pause innimellom alle krimbøkene.


Om forfatteren:
Safranhuset var Rosanna Leys første bok på norsk, og nå har også Tilbake til Mandalay kommet. Hun har til sammen skrevet fem romaner, og bøkene hennes kommer ut i 14 land. Rosanna Ley er inspirert av ulike kulturer og landskap, og hun skildrer sterke kvinner både fra fortiden og vår egen tid – alltid med innslag av kjærlighet og mysterier.

Rosanna Ley har også undervist i kreativ skriving i over 20 år på flere høyskoler og universiteter i England. Hun bor i Dorset sammen med sin ektemann, som er kunstner, og hun liker aller best å skrive på steder der hun har utsikt over havet.

Tilfeldig artikkel:

Den sjuende sønnen
: BOKOMTALE: Den sjuende sønnen av Árni Thórarinsson. Leseeksemplar fra Bazar

Ny islandsk krim.

Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø.

Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.