Utendørsaktiviteter - helt gratis!

  • Hildegunn Wehus

Det beste er å aktivere barn tidlig. Det er viktig å bruke kroppen riktig for å få god koordinasjon. I dag sitter barn for mye i ro foran fjernsynet og dataskjermen.

Det finnes jo gratis aktiviteter også!!! De fleste barn liker å være ute, og gleden er stor når vi går i skogen og finner kongler og steiner, titter på fuglene og finner maurtuer. Dette er lærerikt og kjempegøy. Hvis vi også tar med litt saft og kjeks og tar en pause på en ”fjelltopp” - er det toppen. (Det kan jo bare være en liten høyde ) I pausen kan vi sitte å prate sammen om alt vi har opplevd og sett på den store ”oppdagelsesferden opp til ”fjelltoppen ”.

Bor en ved sjøen eller et vann kan barn (sammen med voksne) gå langs vannet å se på - og finne mange rare ting som ligger i vannkanten. Dette er for barn svært spennende og du kan vente deg mange rare spørsmål : ). Noe av det dere finner kan dere ta med hjem å lage små kunstverk av på en stiv papplate og lignende. Kunstverk som vi selv lager er flotte å dekorere barnerommet med.

Fritidsaktiviteter finnes det mange av det er bare å velge den eller de aktivitetene som barnet selv har lyst å være med på, og husk at alt er en lek der barnet skal ha det gøy og trives : )

Tilfeldig artikkel:

Isilds Vrede
: BOKOMTALE: Isilds Vrede av John Olav Oldertrøen. Leseeksemplar fra Liv

Selv om dette er en helt annen sjanger enn jeg vanligvis leser, så var det likevel en artig bok å lese. Så er du interessert i fantay - og norsk folketro/norrøn mytologi, så bør du ta en titt på denne boka.

Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.