Prikk-til-prikk i dyreriket

  • Anne Lise Johannessen

Da jeg var liten elsket jeg prikk-til-brikk-bilder. Du vet der du får oppgitt små prikker med tall og skal tegne en strekk mellom, og til slutt blir det en figur. Det var veldig gøy da jeg en dag oppdaget at Kontur Forlag har laget egne bøker med slike prikk-bilder - og litt mer avansert enn de jeg tegnet i min barndom.

Den boka jeg fikk tilsendt heter 1000 Punkt-til-punkt: Dyreriket. Som navnet sier, så er det altså 1000 punkter i hver oppgave, så hvert dyr tar litt tid. Boka består av 20 forskjellige oppgaver, og som regel vet man ikke hva slags dyr det er før man har kommet et stykke på vei. Her finner du alt fra katt og hund til mer eksotiske skapninger kledd i fjær, pels og skall.

For å gjøre det hele litt mer oversiktlig, har punktene en fargekode. Hver oppgave tar ca en halvtime, og tegningene kan du gjerne rive ut og henge på veggen etterpå - baksiden er blank. 

Det er den grafiske designeren Thomas Pavitte som har satt sammen oppgavene som er laget av flere forskjellige kunstnere.

Morsom bok som passer for alle i alle aldere. Fin aktivitet for hele familien.  Riv f.eks. ut en til hver og se hvem som blir ferdig først og får de peneste strekene.

Her kan dere se noen bilder:

  Tilfeldig artikkel:

Tegn Gjett Extreme
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Veldig artig tegnespill - og ikke tro at du skal tegne på den vanlige måten. Her bruker du en kjempelang blyant, og du bestemmer ikke selv hvordan du vil holde den.

Du trekker et kort, og på dette kortet velger du selv hva du vil tegne blant tre alternativer. Det er to sammensatte ord på kortet. Du begynner å tegne det ene ordet, og kan starte på det andre når det første er gjettet riktig. Det gis et poeng til det laget som klarer å finne det riktige ordet, og det er poengene som fører deg videre på spillebrettet.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.