Weekend i trendy Krakow

  • Anne Lise Johannessen

Krakow er - sommerens hotteste reisemål for helgeturer. Byen har en spennende historie og et rikt kultur- og uteliv. Og best av alt, byen ligger bare et par timers flytur fra Norge.

Å reise til Krakow er i vinden akkurat nå, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Den gamle middelalderbyen er svært godt bevart og byen byr på et stort utvalg av restauranter, barer og jazzklubber, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Star Tour, Lena Petersson.

Til sommeren kan du oppleve den polske byen med TEMA-reiser. I løpet av turens fire dager blir vi kjent med den historiske bydelen og verdensarven Stare Miesto, atmosfæren i det jødiske kvartalet Kazimierz og den 700 år gamle saltgruven Wieliczka med sin underjordiske kirke. I tillegg er det naturligvis satt av tid til å utforske byen på egenhånd.

Tid er penger for nordmenn og flere og flere etterspør kortere reiser og muligheten til å oppleve mye på kort tid. De ønsker å oppleve essensen av en by, men også ha tid til å bare vandre rundt og kjenne på stemningen, oppdage nye kafeer, butikker og restauranter, sier Petersson.


Høydepunkter på TEMA-reisen:

- Byvandring i Stare Miesto, Krakows eldste bydel

- Europas største renessansetorg Rynek Glowny

- Atmosfæren i de jødiske kvartalene

- Utsikten fra katedralen på Wawelkullen

- Rundtur i saltgruve

- Utflukt til Auschwitz (valgfritt)

Tilfeldig artikkel:

Sjeledød
: BOKOMTALE: Sjeledød av Glenn Johansen. Leseeksemplar fra Liv

Tom har nettopp kommet tilbake til Norge og har blitt leder for antiterrorgruppen. Det første oppdraget hans blir å finne ut av en bombe som sprenger på Oslo S. Tre franske studenter dør. Silje som jobber i Kripos er tilfeldigvis på stedet.

Kort tid etter dukker det opp et lik, en kvinne blir funnet død hjemme hos seg selv. Trolig slått ihjel. Resten av famlien er sporløst forsvunnet. Mannen i familen kommer raskt i søkelyset, men mon tro om det virkelig er han som er morderen?

Denne boka kom ut i fjor, men jeg har ikke fått lest den før nå. Boka var veldig bra, og jeg anbefaler den gjerne videre.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.