Skip to main content

Say What?

  • Anne Lise Johannessen
Spillet er mottatt for vurdering av Ninja Print

I dette spillet skal spillerne gjette hva lagkameratene beskriver. Det er litt som Alias egentlig, med en litt annen vri. Man har fire kategorier, og et terningkast avgjør hvilken oppgave man skal beskrive; Personer, rollefigurer, verk eller ting.

I følge reglene skal man i første omgang si hva som helst (men ikke det faktiske ordet). I neste runde skal man kun si et ord mens i siste runde er det kun lov til å mime. Alle deltakerne deles opp i lag og et lagmedlem er beskriveren. Laget får et minutt på å komme fram til riktige ord på så mange kort som de klarer. Det laget som har flest poeng etter tre omganger, er vinnerlaget.

Vi var tre som spilte dette spillet; Mona, Adrian og meg. Anders satt litt på sidelinja og gjetta, men ville ikke være med å beskrive ord. Når man er to eller tre spillere, spiller man mot hverandre. En er beskriver og resten gjetter. Beskriverrollen går på omgang. Vi valgte å lage vår egen vri på reglene. Vi gikk kun for å forklare ordet, sånn som man gjør på Alias. Vi byttet på beskriverrollen. Hvert riktige ord ga poeng til den som tippet riktig. Dessuten så droppet vi timeglasset.

Dette synes vi var morsomt. Det ble en koselig spillerunde uten stress med tiden - og med mye latter. Vi spilte helt til den ene bunken med kort var brukt opp. Ordene var hovedsakelig kjente. Ordene under ting var forholdsvis enkle. Personer kunne være vanskelig, men var også det som var gøyest.

Runden endte med 33 poeng til Mona, 18 poeng til meg og 16 til Adrian.

 

Antall spillere: 2+
Alder: 10+
Spilletid: 30 minutter
Språk: Norsk

 

Dette spillet er levert fra Ninja Print

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.