Skip to main content

5 på topp

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Dette er et selskapsspill hvor du får testet kunnskap og vurderingsevne. Katergoriene er Geografi/Historie, Naturvitenskap/Teknologi, Kultur/Underholdning og Joker som kan være alt annet f.eks. sport, politikk, mat, drikke osv.

Når man spiller trekker man et kort ut fra hvilken fargekategori man står i på spillebrettet. Spillerne har også et ark og en penn. Si f.eks. at du trekker kortet som lyder: "Hvilke av disse stoffene brukes av flest mennesker i verden?" Alle kortene har 10 alternativer, og så skal man skrive ned de 5 alternativene man mener rangerer høyest. Hvert riktige svar gir et poeng. I tillegg får man et ekstra poeng om man har riktig rekkefølge. Men tenk deg godt om, for har du med feil alternativ, vanker det minuspoeng. Spilleren flytter brikken fram det antall som poengene tilsier... og ja, du kan risikere å flytte bakover også. Den som først har kommet til mål har vunnet.


Vi synes først at spillet var litt rotete, men sånn er det jo ofte med nye spill. Vi kom fort inn i det og forsto reglene når vi satte i gang. Vi var egentlig to spillere for mye i forhold til det antallet som er tenkt. Rigmor og Roar var derfor på lag og lånte en brikke fra Alias. Det gikk greit det, men med såpass mange spillere ble vi sittende litt fra hverandre. Med økende alder og sviktende syn for enkelte, ble det mye fram og tilbake for å se alternativene på kortet. De berørte løste det med å bruke mobilen og ta bilde av kortet slik at de hadde det innenfor synsrekkevidde.

Noen av spørsmålene var veldig vanskelige, men det er litt av poenget. Det hadde ikke vært gøy om alle hadde kunnet alt. Vi synes det var veldig gøy at det var minuspoeng for gale svar, for da kan spillet fort snu, til tross for både kunnskap og flaks.

Alle var ivrige og gjettet riktig på mye. Anders hadde stor flaks i dag, og dro tidlig fra de andre. Mona tok han etterhvert igjen, og stakk av med en knepen seier.

Vår vurdering er at dette er et morsomt spill som er hyggelig som en avveksling til dataspill og tv.

Antall spillere: 2-6
Alder: 12+
Språk: Norsk

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.