Skip to main content

#Upassende

  • Anne Lise Johannessen
Dette spillet er kjøpt hos Boardgamer.no

Dette er et artig spillkonsept. Hver spiller tar en bunke med ca 20 lapper og en penn. Spilleren som har de største føttene starter :) Spillsjefen tar et kort fra bunken og leser de fire setningene på kortet høyt. Hver spiller skal finne på et ord som passer der setningen ikke er utfylt. Her er det om å gjøre å finne det ordet som gir den morsomste setningen. Det beste er om ordet passer til alle setningene for du vet ikke i hvilken av setningene ditt ord kommer til å bli lest opp.

Alle lappene blir lagt i en bunke og spillsjefen trekker ut like mange lapper som dere er spillere, og leser hele den første setningen for hvert av ordene. Spillsjefen kårer den beste setningen, og den som "eier" ordet, får ett poeng. Slik gjentas det med med de tre neste setningene. Til slutt velger spillsjefen den setningen som ble best totalt, og "eieren" av denne får et bonuspoeng. Neste runde fortsetter med ny spillsjef.

Vi som spilte var i aldersgruppen 18-59, og vi fikk trimmet lattermusklene godt denne kvelden. Spillpanelet mener at spillet er som en litt som en enklere versjon av politisk ukorrekt om noen har spilt det, men man velger selv hvor grensen går for hvilke ord man finner på. Det kan også tilpasses etter hvem som spiller.

I starten var det vanskelige å finne på noe, men etterhvert som man kom inn i spillet, gikk det bedre. Til og med Anders endte til slutt opp med ord som var litt "på kanten". - Må jo det om jeg skal ha en sjanse til få poeng når det er pappa som skal vurdere setningene, var kommentaren ;)

Med dette spillet er det rom for mye rar humor og masse latter. Etter som man har spilt noen runder og funnet ut av spillet, så blir man "varm i trøya", og ordene man finner på blir morsommere (eller verre etter som hvordan man ser det) for hver omgang.

Dette er et spill som aldri blir oppbrukt - det er kun ens eget ordforråd som setter begrensningene.

Vi var såpass mange spillere, at vi valgte at noen var to-og-to på lag. Det fungerer også veldig bra. Kortet og ordene over var fra første runden, etter hvert som vi ble mer kjent med spillet, ble ordene morsommere og mer passende for setningene :)

Antall spillere: 3-12+
Alder: 15+
Spilletid: 20-90 minutter

Dette spillet er kjøpt hos Boardgamer.no