Skip to main content

Savnet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Vibecke Groth
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Karianne, som har kreft, er gift med Jørgen. Hun synes at ekteskapet fungerer greit, men en dag får hun en telefon som gjør at ting ikke er helt som hun trodde. Etter det forsvinner Karianne. Det er ingen spor etter henne. Det ser ikke ut til at hun har pakket med seg noe, og hverken bankkort eller telefon er brukt etter den dagen hun forsvant. Flere år senere blir mannen hennes funnet død.

Et nyopprettet team i Oslo-politiet ser på sakene på nytt. Hva skjedde med de to ektefellene, og kan det være at de tidligere har oversett noen spor?

Historien er antageligvis ikke så veldig realistisk, men jeg likte denne boka. Språket flyter lett og uanstrengt. Temaet er svik og hevn.

Historien holdt meg på "pinebenken" fra start. Dette var en spennende historie, og man leser den fort ut på et par dager. Jeg liker Karianne, hun er en tøff person.

Dette er forfatterens femte bok i serien om advokan Vera Cappelen. Jeg har ikke lest noen av de forrige, og den kan godt leses frittstående.

Groth kommer med ny bok i januar, og det gleder jeg meg til! Forøvrig kommer det også et intervju med henne i februarnummeret av Hverdagsnettmagasinet.

Forfatter: Vibecke Groth
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 400
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Kreftsyke Karianne forsvinner sporløst i 2002. Noen år senere blir ektemannen hennes, Jørgen, funnet død. En nyopprettet Cold Case-gruppe i Oslo-politiet bestående av etterforskere som har havnet i unåde og blitt satt på sidelinja, får mysteriene i fanget 15 år senere.

Hva skjedde egentlig med Karianne? Er hun fremdeles i live, eller er hun død, kanskje drept? Tok Jørgen livet av seg? Eller var det et godt planlagt drap? Advokat Vera Cappelen kommer på banen, og oppklaringen blir et kappløp mellom henne og Cold Case-gruppen.

Savnet er en thriller som holder deg i spenning fra første til siste side, men det er også en fortelling om svik, hevn og vanskelige valg. Dette er den femte boken i Vera-Cappelen serien. Bøkene er frittstående og kan leses hver for seg.


Om forfatteren:

Vibecke Groth (født 1947) er bosatt i Oslo. Hun har tidligere vært dommer i Borgarting lagmannsrett og partner i et av Oslos større advokatfirmaer. Groth debuterte i 2002 med boken En fredsmeglere død. Savnet er hennes femte kriminalroman.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Liv