Skip to main content

Paradis

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Frøydis Lilledalen
Leseeksemplar fra Liv

Petra Hassel er psykolog, og er nå tilbake etter permisjon. I tillegg hyres hun inn i etterforskningsteamet hos politiet. Da erfarer Petra at flere av pasientene hennes blir drept. Er det tilfeldig, eller ligger det noe bak? Petra blir nervøs for om hun selv må begynne å vokte sine skritt. Desto mer hun graver i saken, desto flere hemmeligheter avdekkes.

Dette er forfatterens debutbok. Fin historie som er satt sammen på en genial måte. Jeg likte godt Petra og mannen hennes Mika. De har begge noen tøffe erfaringer bak seg, men gjør så godt de kan. Petra virker å være en god psykolog både på Helsehuset hvor hennes primære jobb er, og i etterforskningsteamet som hun blir hyret inn til.

Jeg synes kanskje at språket hakker litt her og der, men ikke verre enn at jeg varmt kan anbefale boka. Spennende fra start til slutt. Neste bok er rett rundt hjørnet, og det gleder jeg meg veldig til!

I juni-utgaven av Hverdagsnettmagasinet, kan du lese intervjuet jeg har laget med forfatteren. Der leser du mer både om denne boka og den nye boka. I tillegg kan du lese at forfatteren har sykdommen ME, og hvordan hun håndterer det. Les artikkelen her.

 

Forfatter: Frøydis Lilledalen
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 328
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Jonas Bø er førstebetjent ved Manglerud politikammer. I Bø sitt distrikt er to eldre menn drept. Både metode og åsted vitner om et dyrisk raseri. For å forsterke etterforskningsgruppa, hyrer Bø inn bydelens eneste profilerer, psykologen Petra Hassel.

Petra plages av en økende paranoia. Klienter dør, og privatlivet blir mindre og mindre privat. De ulike rollene blir etter hvert umulig å skille fra hverandre, alt vikles inn i hverandre, til et stort og skremmende kaos. Er hun i fare, eller er det fantasien som leker med henne? Saken krever stadig nye ofre. Hvem er ute på hevntokt i Oslo syd? Og ikke minst hvorfor?

Spor peker etter hvert mot et idyllisk boligfelt ved Østmarka. Gule rekkehus virker inviterende og harmoniske ved første øyesyn, men idyllen forstyrres når teamet får kikke bak rutete gardiner, og ned i gamle kjellere.

Ikke før det går opp for Jonas at han selv har en rolle i dramaet, begynner brikkene å falle på plass, og det får verdenen hans til å rakne. Gamle, begravde hemmeligheter truer med å ødelegge livene til både førstebetjenten og profilereren.


Om forfatteren:

Frøydis Lilledalen er psykologspesialist og har i tillegg treårig skuespillerutdannelse og mellomfag i teologi. Hun behersker spansk og tegnspråk, og i studieårene livnærte hun seg med oppvisninger og kurs i argentinsk tango, og som yogainstruktør. Frøydis uttaler seg ofte om samlivstema i media og er en aktiv samfunnsdebattant. «Paradis» er hennes første roman.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Liv