Skip to main content

Terapeuten - fortell meg dine hemmeligheter

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: B. A. Paris
Leseeksemplar fra Gyldendal

Da Alice møter Leo og blir forelsket, flytter hun raskt sammen med han i nytt hus i London. Det er et sammensveiset nabolag, og Alice kjenner fort på ubehag når hun prøver å bli kjent med de andre. Etter hvert oppdager hun en ubehagelig hemmelighet om huset de har flyttet inn i, og hva med Leo, kjenner hun han så godt som hun tror?

Dette er min favorittsjanger, pykologisk krim. Jeg har likt de tidligere bøkene til forfatteren, og jeg ble ikke skuffet denne gangen heller. Historien bygger gradvis opp spenningen. Plottet er godt skjult. Jeg var innom flere personer som jeg tenkte var gjerningspersonen, og på et tidspunkt var jeg ganske sikker.. men så snudde det litt. Den riktige gjerningspersonen mistenkte jeg kun nær det nærmet seg oppklaring.

Jeg liker Alice, og jeg liker historien. Boka er lettlest, og jeg leste den ut på en dag. Jeg velger likevel å gi den en minus på terningen, fordi deler av handlinga sannsynligvis er lite troverdig.

Terningkast: 5-


Forfatter: B.A. Paris
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 375
Format: Pocket
Originaltittel: The Therapist
Oversatt av: Jan Chr. Næss
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

Forlaget skriver:

Da Alice og Leo flytter inn i et nyrenovert hus i et fint strøk av London, har de oppnådd alt de har drømt om. Men da Alice gjør en innsats for å bli kjent med de nye naboene, oppdager hun noe ubehagelig om det nye huset deres, og hun begynner å kjenne på en forbindelse til Nina, terapeuten som bodde der før.
    
Alice blir besatt av å finne ut hva som skjedde for to år siden, men ingen vil snakke om det. Naboene holder på hemmeligheter, og ting er ikke så perfekte som det synes på overflaten.


Om forfatteren:

B.A. Paris fikk sitt store gjennombrudd allerede med debutboken sin, Bak lukkede dører

Hun er født i Irland, vokste opp i England og flyttet som voksen til Frankrike. Der arbeidet hun først i en internasjonal bank før hun omskolerte seg til lærer og startet en språkskole sammen med mannen sin. De har fem døtre og har nylig flyttet tilbake til England.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal