Skip to main content

Det siste stykket hjem

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ørjan N. Karlsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Dette er første bok i en ny serie. Jacob Weber jobber som etterforsker i Bodø. Dit kommer Noora Sande flyttende, overført fra Kripos i Oslo. De blir raskt kastet ut i en sak, da en ung jente ikke kommer hjem etter å ha vært på løpetur. De mistenker kjæresten hennes, Casper, men han virker oppbrakt og medgjørlig til å finne henne. Da en annen ung kvinne forsvinner, lurer politiet på om sakene har en sammenheng.

Etterforskningen foregår både i Bodøy, Kjerringøy og på øya Røst, ytterst i havgapet, sørvest i Lofoten. Dit fikk jeg faktisk lyst til å reise :)

Jeg undrer meg over sannsynligheten i historien. Det er noe som de oppdager i et hus. Kunne det ha skjedd? Kanskje.

Plottet bra, og det er heller ikke opplagt hvem som er gjerningspersonen.

Jeg liker historien, og slutten er veldig bra. Jeg savner imidlertid litt mer spenning underveis i historien.

Gleder meg til å lese mer om etterforskerne i senere bøker.

Jeg har nylig begynt å gi terningkast, og kjenner at jeg noen ganger strever litt med å sette bøker opp mot hverandre, for å gi rettferdige terninger. Dette var en bok som vippet veldig mellom 4 og 5. Jeg må da bruke magefølelsen min, og denne gang gikk det altså nedover.

Terningkast 4 er ikke dårlig, og boka er absolutt verdt å lese. Les og bedøm selv! :)

Terningkast: 4/5

Jeg har tidligere lest Hauges direktiv, som forfatteren skrev i 2014.

 

Forfatter: Ørjan N. Karlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 325
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

En mann reiser rundt i Skandinavia i bobil, og i sporene hans forsvinner unge kvinner. I Bodø ligger 19 år gamle Iselin Hanssen i hardtrening for å oppfylle drømmen om å komme inn på Politihøgskolen. Hun vender aldri tilbake etter en lang løpetur opp Keiservarden.
 
Den erfarne politietterforskeren Jakob Weber får denne tragiske forsvinningssaken på bordet, og løsningen virker opplagt da søkelyset faller på Iselins kjæreste Casper, sønnen til en av Bodøs rikeste forretningsmenn. Blant vennene er han kjent for å være sjalu.
 
Så forsvinner nok en ung kvinne under lignende omstendigheter, denne gang på øya Røst ytterst i havgapet. Bodø-politiets etterforskerteam står nå overfor en sak av stadig større dimensjoner, der også Jakobs forkjærlighet for Skandinavias uløste drapssaker vil spille en avgjørende rolle.


Om forfatteren:

Ørjan N. Karlsson (1970) er født og oppvokst i Bodø, og bor i dag i Skien. Han er sosiolog, har befalsutdanning fra hæren og har også deltatt på utenlandsoppdrag. Han har jobbet i Forsvarsdepartementet og er i dag avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.  

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal