Skip to main content

Parmiddagen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Martin Österdahl
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Tenåringen Ebba bor hjemme hos foreldrene sine. Nå er hun forelsket, og har møttt drømmegutten, Marlon. Nyttårsaften er Marlon og foreldrene hans bedt hjem på middag til familien til Ebba. Da skal foreldrene møtes for første gang....tror de iallefall. Det viser seg jo fort at de har en fortid sammen. De kommer seg gjennom middagen på et vis, og så skal ungdommene videre på fest. Da skjer det mye rart.

Dette kunne vært en veldig fin bok, og jeg ville så gjerne like den! Dessverre så var den utrolig forutsigbar hele veien, noe som ødela totalt for spenningen. Helt fra de lukket opp døra for svigerforeldrene, falt hele løsningen på plass i hodet mitt. Selv småting som oppsto underveis, var altfor lett å avsløre. Det kunne vært gjort en bedre jobb med å lure oss litt.

Sorry altså! Ikke ofte jeg slakter en bok, men her synes jeg du skal bruke tida di på noe annet  ;)

 

Forfatter: Martin Österdahl
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 300
Format: Innbundet
Originaltittel: Parmiddagen
Oversatt av: Cecilie Winger
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Parmiddagen er et klaustrofobisk drama der spenningen tiltar for hver side. Med sin første frittstående thriller utforsker Martin Österdahl mørket under overflaten i mellommenneskelige, hverdagslige forhold.

Tenåringsparet Ebba og Marlon er hodestups forelsket og på selveste nyttårsaften skal foreldrene møtes for første gang. Da gjestene samles, forsvinner raskt illusjonene om en vellykket kveld. Rundt det pent dekkede bordet vekkes minner om gammel urettferdighet til live, og snart styres hendelsene mot den ugjenkallelige slutten. Det viser seg at de voksne har felles historie og kvelden er gjennomsyret av en uutholdelig trykkende atmosfære. Hva har egentlig skjedd mellom dem i deres tidligere liv?


Om forfatteren:

«Martin Österdahl har skrevet en stemningsfull og svært spennende psykologisk thriller med en bemerkelsesverdig plottvist – et moderne kammerspill som garantert vil etterlate et varig inntrykk.»

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Cappelen Damm