Skip to main content

Alle kan drepe

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jørgen Brekke
Leseeksemplar fra Juritzen

- En av dere kommer til å drepe meg.

Vi følger fem studenter som i 1992 knytter et spesielt bånd under en sommerjobb i idylliske Norrtälje i Sverige; Selma, Hedda, Humla, Mika og Asbjørn. Selma spår at en av dem vil ende opp som morder. Er det en lek, eller mener hun alvor?

22 år senere får plutselig en avdanket forfatter en bestselger med kriminalromanen 'Alle kan drepe'. Et drapsoffer blir funnet uten øyne i sitt hjem i Trondheim. Førstebetjent Odd Singsaker får nye utfordringer på hjemmebane, og slites mellom familielivet og en dramatisk etterforskning.

ALLE KAN DREPE er en oppslukende psykologisk thriller og en intrikat krimgåte. Det er også en roman som utforsker krimsjangerens muligheter


Forfatter: Jørgen Brekke
Forlag: Juritzen Forlag
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 365
Format: Pocket
Kilde: Forhåndseksemplar


Min mening:
Dette er den andre boka jeg har lest av Jørgen Brekke. Jeg fikk en gang boka 'Drømmeløs' i julegave og leste den for mange år siden. Jeg husker ikke så mye av den, og hadde derfor på forhånd ingen spesielle forventninger til hans nyeste bok.

Jeg må si at jeg likte 'Alle kan drepe' veldig godt. Boka er orginal og har en veldig artig vri. Ofte er det sånn at noen bøker minner om noe du har lest før, det gjør iallefall ikke denne. 

Forsiden av boka er litt annerledes enn vanlig da den har et bilde av en annen bok, til og med med anmeldelser trykket på bildet. Hvorfor det er sånn, kan ikke fortelles - for da må jeg drepe deg, skriver forfatteren.

Når du har lest boka, skjønner du hvorfor - og da er du forhåpentligvis fortsatt i live ;)

Historien er spennende og utfallet er overraskende.

Boka kan med fordel leses i sammenheng med en av novellene i Påskekrim 2018. 'Alle kan drepe' lanseres 4. april.


Om forfatteren:
Jørgen Brekke er født i 1968. Han er er utdannet lektor fra NTNU, men jobber nå som forfatter på heltid. Han bor i Horten med sin kone og deres tre barn, men har tidligere bodd flere år i Trondheim. Brekke debuterte i 2011 med Nådens Omkrets, den første krimromanen om førstebetjent Odd Singsaker. Alle kan drepe er sjette bok i den kritikerroste Singsaker-serien. Brekkes bøker er utgitt i USA, England og 17 andre land.

 

Juritzen